Kolejny przepis do ostatnio tłumaczonego artykułu. Dodatkowo na lewo mały render z papryczkami. Tak, to symboliczny akcik i będzie w lepszej jakości, ale teraz nie mam czasu, żeby tak walnąć po procesorze
Warzone przez Brandona Santosa w Embudo Station Brewpub, Embudo Station – Nowy Meksyk.
Składniki na 19 litrów:
- 3.5kg Great Western two-row (najpewniej u nas będzie to pilzneński – pale ale mają w ofercie osobno)
- 35g hallertau (60 minut)
- 43g hallertau (30 minut)
- 5–10 całych, świeżo-wypieczonych zielonych papryczek
- Drożdże Wyeast No. 1007 German Ale
Podgrzewamy do 68 stopni i utrzymujemy temperaturę. Robimy mash out w 76 stopniach gdy tylko konwersja się zakończy.
Wypieczone papryczki, w całości i ze skórkami wrzucamy do kadzi warzelnej przy pierwszej porcji chmielu. Papryczki odfiltruj razem z chmielem. Nie dodajemy chmielu na sam koniec.
Zostaw komentarz